Aloitteitani

Kuntalaisaloite:

Tein kuntalaisaloitteen vuonna 2010. Päätin yrittää vauhdittaa aloitteen etenemistä ja laitoin sähköposteja kaikille Uudenmaan kansanedustajille, kunnanvaltuutetuille, kansanedusajaehdokkaille, teknisen lautakunnan jäsenille, oli tapaamisia teknisen johtajan ja kunnanjohtajan kanssa, heijastinten jakoa eskareille ja eka- ja tokaluokkalaisille, tapahtumia, kävelytapahtumia, lehtijuttuja… kuulemisia, kaavailtoja…

Oilaantie
Oilaantie

ELYn ja kaupungin konkreettinen työ liikenneturvallisuuden parantamiseksi alkoi vuonna 2016 ja tie valmistui syyskuussa 2018.

Valtuustoaloitteet:

Keskustan ja Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä esittää valtuustoaloitteessa, että Lohjalla (kehitetään ja) otetaan käyttöön aktiivinen oireseuranta terveydenhoitajien työkaluksi kaikissa kouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa ja edellytämme kaupunginhallitukselta pikaisia toimia tämän edistämiseksi.

edelleen vireillä (11.12.2019)

Esitän valtuustoaloitteessani, että niin uusissa kuin perus- ja sisäilmakorjatuissa koulu- ja päiväkotikiinteistöissä suoritettaisi seurantaa vuonna 2017 hyväksytyn rakennusterveystarkastajan opinnäytetyön suositusten mukaan.

aloite tehty 13.2.2019. Aloite käsitelty loppuun palvelutuotantolautakunnassa 6.5.2020, kaupunginhallituksessa 18.5.2020 ja valtuustossa… https://lottapaakkunainen.wordpress.com/2020/05/18/aloitteeni-sisailmaseurannan-suorittamisesta-kasitellaan-loppuun/

 


Lohjan kokonaispsykologitilanne on huolestuttava, kokonaiset koulualueet ovat ilman koulupsykologia ja tällä hetkellä näyttää siltä, että lastensuojelun toimisto on kokonaan ilman psykologia alkuvuodesta lähtien. Me ostamme kalliilla psykologipalveluja, eikä se kuitenkaan riitä. Koska kaupunkiin ei saada rekrytoitua psykologeja, esitämme ensiavuksi sairaanhoitajia ennaltaehkäisevään työhön kouluihin. Ja kunhan koulupsykologitilanne paranee, voivat he toimia työpareina.

Tukemiani aloitteita:

Alkuperäisen aloitteen tekijä Birgit Aittakumpu (vas) teki tärkeän aloitteen nuorten aikuisten maksuttomasta ehkäisystä. Aloite on tyrmätty perusturvalautakunnassa 2017, sotelautakunnassa keväällä 2018 ja se tulee vielä valtuuston käsittelyyn. (edelleen vireillä 11.12.2019)

  • Valtuustoaloite palveluasumisen rakentamisesta keskustan terveysaseman ja keskustan palveluiden läheisyyteen

Sosialidemokraattisen ryhmän valtuutettu Taina Lackman esitti seuraavan aloitteen, johon yhtyivät Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä kokonaisuudessaan, Vihreiden valtuustoryhmä kokonaisuudessaan, Vasemmistoliiton valtuustoryhmä kokonaisuudessaan, Meidän Lohjan valtuustoryhmä kokonaisuudessaan, RKP:n valtuustoryhmä kokonaisuudessaan, Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä kokonaisuudessaan ja Haloo Lohja valtuustoryhmä kokonaisuudessaan sekä lisäksi valtuutetut: Irene Äyräväinen, Inkeri Kangas, Pirjo Sjögren ja Päivi Alanne sekä varavaltuutetut Lotta Paakkunainen ja Petteri Åström.

” Esitämme, että Lohjan kaupunki selvittää mahdollisuudet rakentaa tavallisen palveluasumisen asuntoja esim. keskustan terveysaseman ja keskustan palveluiden välittömään läheisyyteen. Olennaista on, että asumispalveluista on hyvät yhteydet sekä terveyspalveluihin, että muihin tarjolla oleviin aktiviteetteihin.”

Alkuperäisen aloitteen tekijä Katri Piiparinen (vihr) teki tärkeän aloitteen kahden kodin koululaisen tasa-arvoisesta koulukyytioikeudesta molemmista osoitteista.

Ote aloitteesta:

”Lohja on lapsiystävällinen kunta.

Kun lapsen huoltajat ovat eronneet ja heillä on yhteishuoltajuus, niin lapsi voi asua esim. vuoroviikoin eri huoltajan luona. Jos hän sattuu asumaan kauempana koulusta ja on oikeutettu koulukyyditykseen, niin oikeuden siihen kyytiin saa vain toisen vanhemman, lähivanhemman, luota. Eli vaikka molemmat tasa-arvoiset huoltajat asuvat koulukyytiä edellyttävän etäisyyden päästä koulusta,  niin lapsi saa vain toisen huoltajan luota kyydin kouluun. Tämä käytäntö on huoltajia eriarvoistavaa, perheen arkea rasittavaa ja kaikin puolin toisen huoltajan vanhemmuutta väheksyvää. Jos molempien huoltajien luona asuminen on säännöllistä ja molemmat huoltajat asuvat saman, lapselle osoitetun koulun alueella, niin kyydin toteuttamisen pitäisi olla täysin mahdollista.”

Lasten, nuorten ja perheiden lautakunta hylkäsi aloitteen vastaesityksestäni huolimatta, mutta kaupunginhallitus päätti Eeva Salmenpohjan (kesk) esityksestä pitää aloitteen vireillä (7.1.2019)

  • Valtuustoaloite nuorisovaalien järjestämisestä Lohjan perusopetuksen kouluissa sekä toisella asteella

Aloitteen teki Jani Meling (vihr) 17.4.2019. Pohdimme syytä, miksi tämä pitää aloitteena tehdä, sillä asia voisi olla mahdollista ilmankin.
Nuorisovaalit on loistava oppimis- ja opetustapahtuma kaikille peruskouluille ja toisen asteen oppilaitoksille. Nuorisovaaleissa nuoret tutustuvat vaaleihin ja ehdokkaisiin sekä saavat konkreettisen kokemuksen äänestämisestä. Aloitteessa esitetään, että kaupunginhallitus ryhtyy välittömästi yhdessä virkamiesten kanssa laatimaan linjausta, jossa velvoitetaan Lohjan perusopetuksen sekä toisen asteen koulut jatkossa osallistumaan nuorisovaalien järjestämiseen. Asia kirjataan koulujen opetussuunnitelmaan.

  • Valtuustoaloite tuoksuttomasta Lohjasta

Laura Skaffari (vihr) teki 22.1.2020 valtuustokokouksen päätteeksi aloitteen tuoksuttomasta Lohjasta. Allekirjoitin sen mielelläni, sillä väestöstämme 10 – 40 % kärsii tuoksuyliherkkyydestä. Oireina esiintyy nenän vuotamista, ihon punottamista etenkin kasvoilla ja kaulalla, hengenahdistusta, yskää, päänsärkyä, pahoinvointia, uupumusta, sydäntykytystä ja keskittymiskyvyn heikkenemistä. Herkkyys oireille vaihtelee. Joku voi saada jo muutamassa minuutissa hankalan päänsäryn, kun joku toinen selviää muutamalla aivastuksella. Talvipakkasilla oireet ovat voimakkaampia. Suurin osa tuoksuyliherkistä on keski-ikäisiä naisia, mutta oireita on myös miehillä ja lapsilla. Oireiden ilmaantuvuus kasvaa iän myötä. Osalla oireet ovat alkaneet jo lapsuudessa. Joka toisella oireet tulevat vähitellen.

Tuoksuyliherkkä ei yleensä oireile vain yhdestä tietystä tuoksusta. Tyypillisimpiä oireiden aiheuttajia ovat hajuvedet ja partavedet. Myös homeen tai painomusteen haju voi tuoda oireet pintaan. Tuoksu tai haju voi olla niin mieto, että se on lähes huomaamaton. Luonnontuoksut aiheuttavat oireita harvemmin. (lähde: https://www.allergiahelsinki.fi/neuvonta/allergia-ja-astmaneuvonta/tuoksuyliherkkyys/)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s